Novinka

NEUBURSKÉ 2020

KABINETNÍ VÍNO - SUCHÉ

Zbytkový cukr 4,0 g/l
Kyseliny 6,2 g/l
Alkohol 11,0%

Obsahuje oxid siřičitý


  • Skladem
190 Kč
Kategorie: BÍLÁ VÍNA
Hmotnost: 1.5 kg
 

Jemná ovocná vůně se stopami růžového grepu, zeleného jablka, vlašského ořechu a máty. Jemná kyselinka s nízkým zbytkovým cukrem tvoří lehké a přitom příjemně pitelné víno.

Tato odrůda je náročná , ale výsledek je jedinečný.

Doporučujeme podávat k lehké úpravě ryb, k zeleninovým pokrmům a salátům. Skvěle se hodí k pečené drůbeži, nebo paštice.

 

 

TIP VINAŘSTVÍ:

PŘIPRAVILI JSME PRO VÁS RECEPT, KTERÝ SE BÁJEČNĚ HODÍ K TOMUTO VÍNU: 

 

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu, a proto jsme si pro vás připravili recept na jeho snadnou přípravu.

 

Rissoto s medvědím česnekem a grilovaným pstruhem

 

Na 4 porce si připravte :

2 šalotky , nebo menší cibuli

Dvě lžíce olivového oleje a dva plátky másla

Cca 30 lístků medvědího česneku

400g rýže Arborio , nebo můžete použít i jinou kulatozrnnou rýži

4 hrnky vývaru nebo bujónu

Sůl , čerstvě umletý pepř, tymián

3 polévkové lžíce parmazánu

Šťávu a kůru z půlky citronu

4 filátka pstruha , můžete vyměnit za jiný druh oblíbené ryby

 

POSTUP :

Šalotku nakrájejte najemno a nechte změknout na rozehřátém oleji s máslem..

Osolte, přidejte rýži a promíchejte, aby se zrníčka ve směsi obalila. Přilejte naběračku vývaru a na mírném ohni nechte tekutinu odpařit. Takto postupujte, dokud není rýže měkká a rissoto nemá krémovou konzistenci.

Na závěr přidejte nasekaný medvědí česnek, parmezán, tymián a dochuťte čerstvě mletým pepřem. Stáhněte z plotny a vše důkladně promíchejte před podáváním.

Filátka pstruha osušte , poté je lehce osolte, opepřete a prsty ´´vmasírujte´´ trošku olivového oleje po obou stranách filátek.

Rozehřejte si pánev s nepřilnavým povrchem ( nebo gril) na vysokou teplotu a filátka položte stranou s kůží na pánev , po cca 2-3 minutách otočte ,zakápněte trochou citronové šťávy a lehce posypte žlutou kůrou citronu.

Servírujte krémové rissoto na mělkém talíři a doplňte jej o hotové filátko ze pstruha.

Doporučujeme si před servisem nahřát talíře ( třeba v troubě).

 

Přejeme dobrou chuť 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: