Novinka

RYZLINK RÝNSKÝ 2020 OAK

POZDNÍ SBĚR - SUCHÉ

Zbytkový cukr 5,0 g/l
Kyseliny 6,5 g/l
Alkohol 12,0 %

Obsahuje oxid siřičitý


  • Skladem
240 Kč
Kategorie: BÍLÁ VÍNA
Hmotnost: 1.5 kg
 

Víno zlatožluté barvy s intenzivní vůní sušených meruněk a lipového květu. Chuť je šťavnatá, plná, doplněná jemnou kořenitostí a lehkým dotekem dubového sudu ve kterém víno zrálo.

Doporučujeme k tučnějším jídlům, rybám, ale i ke grilovanému kuřecímu masu a tvrdým sýrům.

 

TIP VINAŘSTVÍ:

PŘIPRAVILI JSME PRO VÁS RECEPT, KTERÝ SE BÁJEČNĚ HODÍ K TOMUTO VÍNU: 

 

Krůtí roláda plněná mandlovo - hráškovým pyré

a podávaná s pečenými česnekovými bramborami v alobalu

 

Na 4 porce si připravte :

1kg krůtích prsou

100g loupaných mandlí

300g mraženého hrášku

1ks menší cibule

1ks vejce

50g parmazánu

4 stroužky česneku

2ks snítky tymiánu ( nebo kávová lžička sušeného)

250 ml zakysané smetany

800 g přílohových menších brambor

Sůl , pepř, kmín

2 lžíce oleje

100g másla

30g čerstvé pažitky

 

POSTUP:

Brambory důkladně omyjte a dejte ve slupce celé vařit v osolené vodě. Maso si rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plát, poté na něj položíme potravinovou folii a lehce rozklepeme paličkou na maso , poté odstraníme folii a lehce osolíme a opepříme.

Troubu dejte předehřát na 170 stupňů. Připravíme náplň rolády , společně rozmixujeme mandle, rozmražený hrášek, jedno vejce a dvě lžíce oleje. Mixujeme tak dlouho, až nám vznikne hladší hmota. Směs osolíme a opepříme. Náplň natřeme na připravený plát masa a pak posypeme parmazánem. Maso i s náplní opatrně zarolujeme. Roládu na povrchu lehce osolíme, potřeme změklým máslem a posypeme kmínem.

Roládu pečte zabalenou v pečícím papíru. Připravený kus zabalte, jako velký bonbón do kusu pečícího papíru. Výhodou je, že už nemusíte pekáč zakrývat ničím jiným, maso se i v papíru upeče dozlatova a přitom není vysušené, vypečená šťáva zůstane u masa v papíru a později ji požijeme k servisu. Pečeme asi 60 minut , jakmile je maso měkké a na povrchu dozlatova upečené , máte hotovo .

Během pečení si do předem připravených větších kousků alobalu vložte uvařené brambory, které rozkrojte na půlky , osolte , přidejte kousek másla , plátky česneku , tymián a zabalte jednotlivé porce do alobalu, brambory vám vytvoří takové menší ´´měšce´´. Jednotlivé porce brambor v alobalu vložte 30 minut před koncem pečení k roládě do pekáče .

K bramborám si připravte dip , smíchejte zakysanou smetanu a nasekanou pažitku , důkladně vyšlehejte vidličkou , osolte a opepřete. Hotovou roládu nakrájíte ostrým nožem na cca 1-2cm široké plátky, podáváte ve dvou kusech na talíři a přelijete šťávou z výpeku. Přiložíte brambory v alobalu , které částečně rozbalíte , abyste přidali nahoru polévkou lžící dipu ze zakysané smetany..

Doporučujeme si před servisem nahřát talíře ( třeba v troubě).

Přejeme dobrou chuť 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: