VÍNA NA KAŽDÝ DEN
V řade classic najdete vína v kategoriích kabinet, pozdní sběr, nebo výběr z hroznů založená na thiolech, nebo esterech s primární aromatikou a zbytkovým cukrem od suchých až po polosladká.
Fermentace a školení vín probíhá v nerezových tancích s řízeným kvašením. U některých vín byla použita metoda sur-lie a battonage, kde víno zraje několik měsíců na jemných kalech, čímž získává mohutnost, plnost, jsou krémovějsí s výraznějším aroma.
Ochutnejte ale také jemně perlivá vína Frizzante se zbytkovým cukrem, nebo nealkoholický hroznový mošt z odrůdy André.
Tradiční odrůdy pro Velké Pavlovice
- André
- Frankovka
- Modrý Portugal
- Svatovavřinecké
- Rulandské modré
- Veltlínské zelené
- Tramín červený
- Neuburské
Vína, která si zaslouží pozornost
- Zweigeltrebe
- Rulandské šedé
- Ryzlink vlašský
- Ryzlink rýnský
- Chardonnay
- Hibernal
víno s přívlastkem
pozdní sběr
suché
cukr 1,0 g/l
kyseliny 4,4 g/l
alkohol 13,0%
extrakt 27,4 g/l
objem 0,75 l
Rubínová barva, jemně květinová vůně s tóny fialek a čerstvého sena. V chuti jemné, sametové s nízkým obsahem tříslovin a kyselin. Dominantní tóny višní a černého rybízu.
Svým neutrálním dojmem nijak neruší většinu jídel. Doporučujeme k drůbeži, bažantu, ke kachně nebo huse, zajíci na divoko, k těstovinám a sýrům.
Teplota podávání 13-15 °C
OCENĚNÍ:
- Stříbrná medaile - Promenáda červených vín
- Stříbrná medaile - Festwine