FRIZZANTE V NOVÉM KABATĚ

Od ročníku 2021 budou naše frizzante zdobit nové etikety.FRIZZANTE_CH_2021

Kouzlo spočívá v jednoduchosti a eleganci. Etiketa se skládá ze dvou částí. Vrchní černou část zdobí logo vinařství zasazené do lakovaných čar znázorňující řádky vinohradů a spodní část tvoří výrazný oranžový pásek s odrůdou a ročníkem.

Víno najdete v řadě classic - Frizzante Chardonnay 2021

 

Frizzante pochází z italštiny a znamená „jemně perlivé“. V Itálii je Frizzante tradičně přívlastkem vína Prosecco, kde označuje mírně šumivou variantu tohoto druhu vína.

Jemně perlivá vína frizzante se vyrábějí jinou metodou než klasické sekty. „Frizzante není tolik perlivé. Jde o ovocité svěží víno, do kterého se před tím, než se naplní do láhve, přidá oxid uhličitý, který způsobuje jemné a osvěžující perlení. U klasických sektů je oxidu uhličitého více, protože vzniká kvašením v tancích či v láhvích.

Nižší obsah oxidu uhličitého podporuje ovocnou chuť a svěžest vína. Základem je vždy tiché odrůdové víno, které primárně určuje vůni a chuť. Frizzante má většinou od 10 do 12,5 procenta alkoholu.

Zájem o frizzante v poslední době roste. Nevyhledávanější je při oslavách nového roku a nejvíce s obdobím blížícího se svátku zamilovaných svatého Valentýna. Nejlépe si jej vychutnáte podchlazené. Skvěle se hodí i na horké letní dny u bazénu. Odborníci navíc radí přidat do skleničky kompotovanou meruňku.

Pro naše Frizzante jsme vybrali odrůdu Chardonnay, které svým charakterem v souladu s jemným perlením nabízí jedinečný chuťový zážitek.