HROZNOVÉ ŽELÉ
Jedinečná chuť jižní Moravy
Naše hroznové želé je delikatesa vyrobená z odkaleného hroznového moštu, která si zachovává autentickou, jemně sladkou chuť připomínající čerstvé hrozny. Díky konkrétním odrůdám, jako je například Chardonnay, Sauvignon, Hibernal, Tramín červený nebo Rulandské šedé můžeme nabídnout jedinečný odrůdový charakter. Želé je nealkoholické a děláme ho bez použití želatiny, pouze s přírodní želírovací složkou (pektinem), což ocení i zákazníci preferující veganské produkty.
Všestranné využití v kuchyni
Hroznové želé má širokou škálu využití a skvěle doplní slané i sladké pokrmy:
- K sýrům a paštikám: Vytváří vynikající chuťovou kombinaci s jemnými smetanovými sýry, jako je Brie, nebo s masovými paštikami a zvěřinou.
- K masu: Uplatní se jako sofistikovaný konfit při pečení drůbeže či vepřového masa, nebo jako dip k masným výrobkům.
- Na sladko: Je ideální k namazání na pečivo, lívance nebo jako doplněk k dezertům a sladkému pečivu.
Rozdíl oproti vinnému želé
- Hroznové želé je vyrobeno z hroznové šťávy a je nealkoholické.
- Vinné želé je vyrobeno přímo z vína a obsahuje alkohol.
Naše hroznové želé se pyšní jednoduchým a přírodním složením.
Složení:
- Hroznový mošt
- Cukr
- Přírodní želírovací látka pektin
- Kyselina citronová
- siřičitany (použité při zpravování hroznů)
Informace o produktu:
- Obsah: 160 g
- Skladování: Po otevření uchovávejte v chladu (při 4-8 °C) a spotřebujte do 14 dnů pro zachování nejlepší chuti.
Hrozny samy o sobě obsahují vitamíny A, C, B6, kyselinu listovou a minerály jako draslík a vápník, stejně jako prospěšné antioxidanty (flavonoidy).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
